Sofierogatan 4A, 212 17 Malmö    040-93 30 70

Fasadmålning Malmö

Fasadmålning Malmö

Att måla om fasader är ett omfattande arbete som bör göras med regelbundenhet för att byggnaden i fråga ska hålla sig stark och stabil i många år.

Låt oss stå för ommålningen av ditt hus

Det finns många olika typer av fasader att måla, vanliga på personhus är trä och puts som båda målas om hyfsat enkelt. Vissa väljer att lägga sin semester på ommålning av huset, men för att spara både sin tid, energi och dyrbar semestertid så rekommenderar vi på LH Måleri att du låter oss göra jobbet. På så vis garanteras du ett väl utfört arbete och en fräsch fasad på ditt hus utan att själv ens behöver lyfta ett finger –vi är effektiva och noggranna. Tack vare ROT-avdraget är det dessutom billigare än någonsin att låta en målerifirma måla åt en. Vi på LH Måleri hjälper dig gärna!

Kostnad

I motsats till vad många kanske tror så är det en ganska avancerad och tidskrävande process att måla om en fasad. Hur lång tid man bör beräkna beror givetvis på hur stora ytor det är som ska målas och hur mycket förarbete dessa kräver. Vi lämnar gärna gratis kostnadsförslag till dig som vill måla om din fasad i Malmö.

Förberedelse

Förberedelserna inför en fasadmålning är i regel den allra viktigaste biten i hela arbetsprocessen, för om man inte förbereder grunden på rätt sätt så kommer färgen sedan inte att hålla som den ska.

För att förbereda en fasad inför ommålning ska man först tvätta den noga och för detta använder vi på LH Måleri i Malmö helst en högtryckstvätt. Efter en grundlig rengöring ser vi till att all gammal färg rensas bort, ytan som ska målas ska vara hel, jämn och ren innan man sätter penslar på färgen.

Om din fasad skulle behöva repareras så kan vi fixa även detta.

Målning

Själva målandet är i regel det roligaste i hela fasadmålningsprocessen och vi på LH Måleri är mycket noggranna med att täcka alla ytor som inte ska målas, så att din fasad får en professionell finish.

Välja färg

Att välja färg till sin fasad kan vara ett gissel, en liten färgklick på ett prov är svår att föreställa sig på en hel husfasad och ofta väljer man lite för skarpa nyanser innan man vet ungefär hur man ska tänka.

När man står i valet och kvalet mellan några färger gör man rätt i att köpa prover på dessa och testmåla dem på fasaden, så brukar man snabbt hitta rätt.

Fönster, grund och tak

När vi målar om en husfasad vill ägaren i regel passa på att också låta måla om fönstren, husgrunden och i vissa fall låta tvätta taken, så att hela huset får en ny, fräsch finish. Vi på LH Måleri har lång erfarenhet av allt som hör fasadmålning till, så tveka inte att höra av dig till oss när ditt hus behöver fräschas upp.