Sofierogatan 4A, 212 17 Malmö    040-93 30 70

Fönstermålning Malmö

Fönstermålning Malmö

Fönstermålning – ett gissel för den oerfarne

Den som själv ger sig på fönstermålning bör besitta såväl hantverksmässiga talanger som en stor portion tålamod och noggrannhet. Fönstermålning är inget man gör i en handvändning, tvärtom kräver det både skicklighet och en stabil persons sinnelag – samt en hel del kunskap och gärna erfarenhet.

Vi på LH Måleri är proffs på fönstermålning. När du behöver fräscha till dina fönster hemma så ställer vi gärna upp med vår tid, kunskap och erfarenhet så att du ska slippa ägna dyrbar ledig tid åt detta finlir.

När är det dags för fönstermålning?

Man vet att det är hög tid att måla om sina fönster när den gamla färgen börjar spricka och kittet lossnar från rutorna. Man kan givetvis måla om sina fönster innan dess, bara för att man tröttnat på den gamla färgen och känner sig sugen på en ny, det får man avgöra helt själv.

Komplicerat arbete

Fönstermålning handlar inte bara om att kladda lite färg på fönsterramarnas utsida, tvärtom ska såväl utsida som insida, undersida, översida och mellanutrymme målas med största noggrannhet. Man behöver långt mer än bara en pensel och lite färg, för gammal färg måste först bort och sedan ska alla ytor rengöras innan det är dags för färgpåstrykning.

LH Måleri i Malmö har lång erfarenhet av allt som rör målning, även fönster, så anlitar man oss för fönstermålning så väljer man ett tryggt och kompetent företag.

Processen

När vi får uppdraget att måla om fönster så börjar vi alltid med att skrapa bort all gammal, lös färg som är på väg att flaga bort. Även rester av gammalt kitt tas bort och sedan tvättar vi fönstren med lämpliga medel och låter det torka ordentligt, fukthalten ska vara under 15 %.

När träet är redo att målas grundar vi med en grundolja som kommer att skydda träet och därefter är det dags för kittning. Grundfärg stryks sedan på innan själva fönsterfärgen målas.

Vill du bara måla fönstrets utsida så ingår målning av framsidan, underkanten, framkanten, ovankanten, halva bakkanten och utrymmet mellan fönstren, men vi målar gärna om hela fönstret åt dig om du så önskar.